Zie wat je eet met narrowcasting bij The Kitchen

The Kitchen in Hoogeveen gaat uitpakken met narrowcasting. Op de schermen in de lunchroom kun je zien hoe de verschillende gerechten en drankjes vers gemaakt en geserveerd worden. Voor een extra bewuste beleving.

De 26-jarige Justin de Vries vertelt enthousiast over de gloednieuwe plannen voor The Kitchen. “Kort geleden hebben we uitgebreid gefilmd. Niet alleen het maken van de gerechten, maar ook van bijvoorbeeld het maken van dressings en het koffie zetten door de barista”, legt hij uit. Hij pakt zijn tablet erbij en laat een voorproefje zien. Een ingezoomd filmpje van hoge kwaliteit beeld volgt over het uitgebreide proces van het maken van speciale koffies. Het ziet er heel strak uit.

“We hebben een open keuken, wat al openheid biedt”, gaat Justin verder. “Mensen kunnen zo meekijken. Alles moet dan ook schoon en vers zijn. Met deze filmpjes willen we de gasten wat te kijken geven tijdens het tafelen”, verteld hij. “Anders zit je elkaar na een tijdje ook maar zo aan te staren”, lacht hij.“24 Kitchen bracht ons op het idee. Dat kijkt ook lekker weg tijdens het kletsen of tijdens het eten. Eten zien voor en tijdens het eten is altijd fijn.“

The Kitchen staat erom bekend alles vers te maken. “Met zo’n open keuken, pak je ook niet zo snel een pot merksaus of een fles sladressing met een groot etiket erop. Nee, wij maken alles zelf en alles van verse ingrediënten.” Justin wijst naar het koekje bij mijn koffie. “Het kokoskoekje bij de koffie ook bijvoorbeeld. Net even wat persoonlijker dan een merkchocolaatje. Een lekker koekje dat we zelf dagelijks vers maken. Je proeft de liefde, toch?” vraagt hij lachend. Het is inderdaad een verdraaid goed koekje met een lekker frisse kokossmaak. Nog glutenvrij ook.

Gezien The Kitchen voornamelijk een lunchroom is – gebonden aan de openingstijden van de winkels, op koopavond of voor de vroege gasten ook diner – zijn ze gespecialiseerd in broodjes. “We zijn al drie keer in de finale gekomen van de wedstrijd Het Lekkerste Broodje op de Horecava en ook bij Het Lekkerste Broodje van Nederland van Carl Siegert hebben we meegedaan. Wij willen broodjes gewoon echt luxe maken. Twee dikke plakken lekker vers brood met echt goed vlees. Geen dunne plakjes ham, maar flinke repen biefstuk bijvoorbeeld.” Justin wijst op de menukaart. “Onze steak sandwich is ook het populairste broodje van ons menu. We doen er alles aan om die broodjes zo lekker mogelijk te maken. De biefstuk is heerlijk met rode ui. Maar niet zomaar rode ui, speciaal gekonfijte rode ui. Dit geeft net een extra dimensie aan zo’n broodje.”

Alles vers, alles zelfgemaakt, oog voor details en een losse sfeer vol openheid. The Kitchen wil net dat beetje extra geven om de gast een fijne ervaring te bieden. “We werken keihard met een jong en dynamisch team”, verklaart Justin. “Door de open keuken hebben we ook losjes en leuk contact met onze gasten. Dat houdt niet op aan tafel, je kunt blijven communiceren vanuit de keuken. Zo worden er snel grapjes gemaakt en voelen gasten zich thuis. Het wordt persoonlijk omdat we direct zelf voor de gast aan de slag gaan na het opnemen van de bestelling. Dat zien ze ook.” In de keuken liggen veel van de roots bij moederonderneming restaurant Het Koetshuis in Hoogeveen. “Veel van ons hebben ook in de keuken van Het Koetshuis gestaan. Hier hanteren we dezelfde kookstijl, alleen meer gericht op lunch. We willen eruit springen.” Die kookstijl geeft net dat beetje extra aan de gerechten. “We werken veel met kruiden. Kruiden geven smaak aan een gerecht. Door lekkere trucjes als het konfijten van de rode ui, maken we gerechten net even anders dan anderen.” Justins favoriete ingrediënt is ook een kruid: citroentijm. “Lekker fris, maar met de kruidige kracht van tijm.” Mochten gasten willen weten hoe ze zulke heerlijke lekkernijen kunnen maken, biedt The Kitchen ook kookworkshops aan. “We geven wat tips en tricks en laten de workshoppers lekkere gerechten maken die thuis haalbaar zijn. Een extra service voor wie zelf ook zulke lekkere gerechten thuis wil maken.”

Andere interessante blogs