Van reuzenrad tot groentekas: Van Gelder pakt uit op de Horecava

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari is Van Gelder weer present op de bekendste Nederlandse horecabeurs Horecava. Uw groente- en fruitspecialist is op maar liefst vier plekken te vinden gedurende het meerdaagse evenement. Bekende chef-koks als Martijn Wetsteijn (Restaurant Joelia*, Rotterdam), Heinz Reitbauer (Restaurant Steirereck**, Wenen), Dennis Huwae (Daalder, Amsterdam), Jermain de Rozario (Restaurant De Rozario, Helmond) en Jan van Hout (Restaurant Ons Jongens, Someren) werken met ons mee om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bieden.

In samenwerking met diverse koks en medewerkers van Van Gelder en Bidfood, gaan we we weer een mooie editie van horecabeurs De Horecava tegemoet. Op diverse plekken laten we u proeven en ervaren wat vers voor ons betekent om een indruk te geven van onze passie. Daarnaast passeren interessante thema’s de revue als pokébowls, sous-vide en fingerfood garen, maar ook onderwerpen als duurzaamheid, no-waste en circulaire landbouw.

Reuzenrad met uitzicht over Horecava

Dit jaar staat bij de zogenaamde Bron tot bord-stand een reuzenrad. Deze eyecatcher is maar liefst 9 meter hoog en reikt dus bijna tot het plafond dat circa 11 meter hoog is. Het rad geeft een fraai uitzicht over heel hal 7. Dit fenomeen is te vinden op standnummer 07.426, al zal deze informatie niet nodig zijn om het reuzenrad te vinden. Er is geen tijdschema: Iedereen mag een rondje maken in het reuzenrad tussen 11:30 en 17:30. Een rondje duurt ongeveer een kwartiertje en bij een rondje hoort uiteraard een lekker hapje. En niet zomaar een hapje, een winnende signature dish. Chef-kok Jan van Hout (Restaurant Ons Jongens, Someren) bereidt het winnende gerecht waarmee hij tweede werd op de European Young Chef Award in Barcelona: peterseliewortel gevuld met farce van poule Den Dungen, courgetterolletjes en IJslands mos. Het hapje is een lekker gerecht gebaseerd op lokale, puur Nederlandse ingrediënten. Jan van Hout wisselt de kookbeurten af met Bryce Steba (bekend van o.a. de kooksessies in de groentekas bij het Mauritshuis). Hij bereidt tartaar van biet met verse bietencrème en gepekelde heilbot met moerbeibes en crème van zwarte winterpeen. Vanuit het reuzenrad is overigens ook onze eigen stand te zien (stand 07.317).

Van Gelder stand met verse poké bowls

Daarnaast wordt op onze stand aan de lopende band gewerkt aan vers gemaakte poké bowls door medewerkers van Poké Bowl. Poké Bowl was het eerste bedrijf in Nederland dat gespecialiseerd is in de Hawaiiaanse seafood. Proef en ervaar de versheid van groenten bij onze stand 07.317 in hal 7. We ontvangen u graag voor een praatje en natuurlijk om u een heerlijke poké bowl te laten proeven.

Groentekas met live cooking

Ook dit jaar organiseert Van Gelder weer live cooking sessies van bekende chef-koks. Bij het Bidfood paviljoen (stand h.100 ) staat de groentekas waarin per sessie zes gasten ontvangen worden. Centraal in de kooksessies staan sous-vide bereide groenten. Groenten bereid met deze speciale kooktechniek staan in de hoofdrol van de gerechten. Niemand minder dan Martijn Wetsteijn (chef-kok Restaurant Joelia* in Rotterdam) en Jermain de Rozario (chef-kok Restaurant De Rozario in Helmond en genomineerde voor Gault Millau Talentvol Chef van het jaar) verzorgen de sessies en vertellen hoe zij te werk gaan met deze groentebereiding. De ambassadeurs van sous-vide gegaarde groenten bereiden 3-gangen lunches inclusief een amuse.

De drie gangen staan ieder voor een eigen prijscategorie. Er is een gang van 10 euro, een gang van 15 euro en een gang van 25 euro. Zo wordt er inspiratie geboden voor iedere prijsklasse door topchefs uit het hogere segment, uiteraard voor onze gasten geheel kosteloos. De kas hangt vol met tomaten van onze lokale tomatenteler Peter Duijvestijn en langs de kas staat een moestuin van onze lokale teler uit Ridderkerk Boer en Den Hoedt. Ook zullen er paddenstoelen van paddenstoelenteler Veeke in de potgrond verdeeld zitten en hebben we lokaal geteelde knolselderij en spruiten uit de Hoeksche Waard tentoongesteld liggen.

Andere interessante nieuwsberichten