Tijdbesparing in de keuken

De horeca mag haar deuren eindelijk weer openen, maar het tekort aan koks blijft een probleem. Om toch snel een mooi en lekker gerecht te kunnen serveren, zijn er verschillende producten die gemak bieden in de keuken. Onze producten maken het makkelijker en efficiënter, de mise-en-place wordt daardoor beperkt. In deze blog lichten we een aantal varianten uit die wij beschikbaar hebben in ons assortiment.

Sous-vide

Sous-vide koken is een oplossing om tijd te besparen in de keuken. De vertaling van het Franse woord is ‘onder vacuüm’ en dat betekend een kooktechniek waarbij het product vacuüm is verpakt. Op een lage en constante tempratuur wordt het vervolgens verwarmd en zo wordt het gelijkmatig gegaard. Door dit te doen krijgt het product de optimale smaak, gaarheid en textuur. Doordat het verpakt zit verliest het niet de smaak en voedingstoffen, normaal komt dit in het kookwater terecht en nu blijft het in het product en de verpakking zitten. In onze productiekeuken sealen wij de verse groenten en vervolgens wordt het sous-vide gegaard. De groente garen we langzaam tot het perfect gaar is. Vervolgens hoeft het voor gebruik alleen nog maar even opgewarmd te worden. Natuurlijk kan het ook koud worden geserveerd. De kwaliteit is uitstekend en er wordt een hoop tijd bespaard, dat is makkelijk en fijn! Door de bereidingswijze hebben de producten ook een vrij lange houdbaarheidsdatum. Onder andere hebben wij wortels, witlof, krieltjes en spruiten die al sous-vide zijn gegaard. Het is vers en direct klaar om te gebruiken.


Gesneden groenten

Veel van onze groenten hebben we ook beschikbaar als gesneden variant. In onze eigen keuken wordt het elke dag vers gesneden en vervolgens verpakken we het. Het wordt gesneden in blokjes, schijven of stiften, hiervan zijn de producten ook in een verschillende snijmaat beschikbaar. Zo zit er altijd wel een geschikte variant bij. Doordat de groenten al zijn gesneden zal er een hoop tijd worden bespaard in de keuken, het zal gemak bieden.

Salades & rauwkosten

Bij een gerecht is het lekker om een salade of rauwkost toe te voegen, maar dat kan best veel werk zijn om zelf te maken. Wij bieden de keuze uit tientallen verschillende salades, voor elk type gerecht en smaak is er zo een geschikte salade beschikbaar. Dagelijks worden ze vers gesneden en gemixt in onze productiekeuken. De samenstellingen van de salades is zorgvuldig gedoseerd, zo is het een uitstekende combinatie van vers en gemak. De soorten en smaken zijn heel uiteenlopend. Zo hebben we verschillende pastasalades en couscoussalades, maar bijvoorbeeld ook aardappelsalade, tropische salade en Italiaanse rauwkost. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer. Het is een uitgebreid en veelzijdig assortiment met gezonde salades. Tijdens het samenstellen heeft onze chef-kok veel aandacht besteed om gezonde salades te creëren in plaats van vettige salades die helaas nog veel worden aangeboden. Hierdoor zwemmen ze niet in de saus of dressing, hiervoor zijn er geen concessies gemaakt qua smaak. Het is kant-en-klaar en kan zo het bord op!