Beurré Alexandre Lucas

Toeval zaailing (1870)

Wist je dat?

  • De Beurré Alexandre Lucas is een vrij grote peer
  • Deze peer is populair in het buitenland, maar nog niet in Nederland
  • De schil van deze peer is eetbaar en bevat veel vezels

Geschiedenis

Over de geschiedenis van de Beurré Alexandre Lucas is niet heel veel bekend. We weten wel dat deze peer rond 1870 is ontdekt rondom de stad Blois in Frankrijk. Een paar jaar later in 1874 is de peer in de handel gebracht door de gebroeders Transon uit Orléans. Hoe de peer aan zijn naam gekomen is is ook niet geheel duidelijk, sommigen zeggen dat de peer is ontdekt door iemand die 'Alexandre Lucas' heette en anderen zeggen dat de peer is vernoemd naar de directeur van de tuinbouwschool in Reutlingen in Duitsland. Hoe dan ook, we kunnen wel met zekerheid zeggen dat de peer een sappig en zacht vruchtvlees heeft met een mild zoete smaak. De Fransen vonden dit ook en noemden de peer 'Beurré' Alexandre Lucas, 'beurré' betekend in het Frans boter. De peer heeft dus een boterzacht vruchtvlees.

Peren bij Van Gelder

Van Gelder heeft veel verschillende peren. We hebben niet alleen verschillende perensoorten zoals Conference, Doyenne du Comice en Xenia®, maar ook verschillende verwerkte peren! Bij Van Gelder zijn hele peren te koop, maar ook geschilde peren, gekookte (stoof)peren, in blokjes gehakte peren en perenpartjes verkrijgbaar.

Waar is de Beurre Alexander Lucas peer ontdekt?

A). Italië

B). Frankrijk

C). België 

Onze boomgaard

Deze peer groeit in de boomgaard van Van Gelder. In deze boomgaard groeien 22 verschillende soorten appels, peren en pruimen! Het fruit uit de boomgaard wordt het najaar geoogst door kinderen uit de omgeving, die er een lekkere smoothie van kunnen maken in het Experience Center. Het overgebleven fruit wordt na het oogsten verkocht of verwerkt in het proefcentrum van het Experience Center. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral een keer langs!