Momenteel is het niet mogelijk om uw bestelling te laten bezorgen. Uiteraard kunt u de bestelling wel ophalen in ons Experience Center (Krommeweg 10, Ridderkerk) of bij de Versmarkt (winkelcentrum De Ridderhof).
Terug naar Hollandse groenten
Koolrabi is een koolsoort die zowel rauw als gekookt gegeten kan worden. Gekookt lijkt koolrabi op bloemkool en rauw op een pittige variant van bleekselderij. Oorspronkelijk komt koolrabi uit Noord-Europa.
Dinsdag leverbaar
Productcode: 100026
EAN: 8713507001068
Bewaar koolrabi per bij voorkeur buiten de koelkast en uit de wind. Wind kan namelijk zwarte plekken veroorzaken. Koolrabi is op een koele plek enkele weken lang houdbaar.
Koolrabi is jaarrond verkrijgbaar. Van mei t/m oktober komt koolrabi van Hollandse bodem.
Rauwe koolrabi smaakt naar bleekselderij maar dan iets pittiger. Gekookt doet koolrabi meer aan bloemkool denken.
Verwijder de stengels en bladen en schil de koolrabi. Snij vervolgens in schijfjes om er vervolgens blokjes of stift van te maken. Eet koolrabi eens rauw met een dipsausje. Of serveer ze gekookt met winterpeen bijvoorbeeld. Gaar de koolrabi dan door 10 tot 13 minuten te koken of 15 minuten te smoren of stoven.