Opal Pruim

Early Favorite x Reine Claude d'Oullins

Wist je dat?

  • De Opal is een Zweedse pruim.
  • Deze pruim is paarsrood van buiten en groengeel van binnen.
  • Deze pruim grote in grote hoeveelheden, soms als er te veel pruimen aan de tak hangen wordt de tak afgezaagd zodat deze niet afbreekt.

Geschiedenis

De Opal pruim is in 1946 ontstaan in Zweden, in het proefstation Alnarp. De Opal pruim is een populaire pruim in Nederland en wordt hier ook veel geteelt. Het is een paarsrode pruim met een zoete smaak. Het vruchtvlees van deze pruim is in tegenstelling tot de schil groengeel.

Pruimen bij Van Gelder

Bij Van Gelder hebben we verschillende pruimen. We hebben niet alleen verschillende pruimensoorten zoals Mirabel, Reine Victoria en Anna Spath maar ook verschillende verwerkte pruimen! Bij Van Gelder zijn hele pruimen te koop, maar ook pruimen zonder pit en fruitpuree van pruimen.

Schoolopdracht

Welke uitspraak is niet waar?

A). De Opal pruim is groengeel aan de buitenkant en paarsrood aan de binnenkant.

B). De Opal pruim is ontdekt in Zweden.

C). De Opal pruim wordt weinig geteeld in Nederland.

Onze boomgaard

Deze pruim groeit in de boomgaard van Van Gelder. In deze boomgaard groeien 22 verschillende soorten appels, peren en pruimen! Het fruit uit de boomgaard wordt het najaar geoogst door kinderen uit de omgeving, die er een lekkere smoothie van kunnen maken in het Experience Center. Het overgebleven fruit wordt na het oogsten verkocht of verwerkt in het proefcentrum van het Experience Center. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral een keer langs!