Auteur: Robin Mar 2, 2020

Van Gelder in de race voor titel beste webwinkel in categorie B2B

RIDDERKERK- Van Gelder groente & fruit is in de race voor een felbegeerde prijs in de verkiezing ‘beste webshop van Nederland’. Het bedrijf uit Ridderkerk behoort na een strenge selectie tot de laatste drie genomineerde bedrijven in de categorie B2B. Op donderdag 26 maart worden de categorieprijzen uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.

De AGF-groothandel doet al jaren goede zaken op e-commerce gebied en groeide behalve uit haar pand ook online uit hun jasje. ‘’We zijn ongeveer negen jaar geleden begonnen met een webshop en drie jaar geleden hebben we heel bewust ingezet op verdere groei van de online activiteiten. Ons e-commercekanaal is dus eigenlijk veel meer dan alleen een omzetkanaal, het is ook steeds meer een inspiratie-platform," vertelt Robin Rietdijk, marketeer bij Van Gelder. ‘’Maar we doen er ook veel aan om ons te onderscheiden. Onze webshop is meer dan online je bestelling doen, het is ook een Track & Trace en elke klant maakt gebruik van gepersonaliseerde bestellijsten en besteltijden.”

Volgens Rietdijk is deze nominatie een belangrijke bevestiging van de inmiddels meerjarige succesvolle samenwerking met Cloudsuite. ‘’Wij zijn ontzettend trots op de waardering die wij krijgen van klanten, de vakjury en dingen nu ook mee naar een eervolle prijs. We groeien elk jaar verder en bereiken telkens nieuwe mijlpalen’’, besluit Rietdijk. ‘’Behalve dat wij ons onderscheiden, is dit ook een mooie kans op een onderscheiding.’’

Dat Van Gelder een snelgroeiend bedrijf is bewijzen de cijfers. Dagelijks worden 5.000 verschillende producten verscheept vanuit één warehouse naar ruim 6.000 klanten. Dat heeft in 2019 geresulteerd in bijna 500.000 orders met meer dan 5 miljoen orderregels. ‘’Iedere dag wordt er een logistieke topprestatie neergezet door het bedrijf. 98,4% van alle bestellingen komen binnen via onze webshop’’, aldus Rietdijk. De webshop van Van Gelder wordt beoordeeld op service, assortiment, prijs en levering. ‘’We hebben een razendsnelle doorloop van land tot klant. We werken met een versproduct, dus er worden hoge eigen gesteld aan onze e-commerce,’’ vertelt Rietdijk.

‘’Online verandert niet het product, maar we werken met een versproduct met een hoge omloopsnelheid, dus niet alleen de bestelknop moet werken. Zakelijk moet het net zo werken als dat je thuis aan de keukentafel je elektronica besteld,’’ is de marketeer van Van Gelder van mening. ‘’B2B klanten zijn ook gewoon consumenten, die op B2C platformen aankopen doen. Deze functies moeten wij de klant ook bieden.’’

Onze laatste nieuwsberichten


Please select a blog.