Van Gelder groentendeeg: Smaakvol plantaardig uit eigen keuken

Bij Van Gelder zoeken wij altijd naar manieren om Nederland te helpen meer groenten en fruit te eten. Heb jij al gehoord van het concept van 80/20? Daarbij vul je 80 procent van het bord gevuld met groente, en 20 procent met vlees. Ideaal om gerechten een stuk gezonder te maken én kan zelfs leiden tot een hogere waardering bij je gasten. Maar wat als je nog een stapje verder wilt gaan en het hele bord wilt vullen met groenten? Dat is precies waar onze nieuwe lijn 'groentendeeg' producten om de hoek komt kijken.

Achtergrondkleur Rood

Voordelen van plantaardig:

Plantaardig op de kaart heeft veel voordelen voor jou en je gasten.

  • De meeste marktintroducties slaan boven verwachting aan. Hierdoor speelt plantaardig bij steeds meer horecaondernemers een belangrijke rol.
  • Het aanbieden van plantaardige opties vergroot de keuze voor je huidige klanten en opent ook de deur naar een bredere klantenkring door nieuwe (groepen) gasten aan te trekken.
  • Mensen ervaren een gebrek aan keuze omtrent plantaardig eten. Mooie plantaardige gerechten op je menu kunnen je helpen te onderscheiden van concurrenten.
  • Plantaardige opties helpt de kaart te verduurzamen. Plantaardige producten gebruiken namelijk minder grondstoffen en stoten minder CO2 uit.

Rechtstreeks uit eigen keuken

Net zoals de bakker zijn brood kneedt, kneden wij ons groentendeeg, om zo smaakvolle plantaardige producten te creëren. Gerrit van Gelder, onze algemeen directeur, legt uit: "Ons groentendeeg wordt gemaakt van groenten, peulvruchten, en kruiden. en daar maken we een smaakvol deeg van voor mooie plantaardige producten." Het beste gedeelte? Alles wordt bereid in onze eigen keuken, met verse groenten. Wij gebruiken hierbij elk stukje van de groente, van de broccolibladeren tot aan de stronken, om zo een heerlijke textuur en smaak te geven. Om aan de groeiende vraag te voldoen, hebben we geïnvesteerd in een geavanceerde machine die ons helpt ons hele assortiment groentendeeg in eigen keuken te maken. En volgens algemeen directeur Gerrit van Gelder is dit slechts het begin: "Wij hebben al mooie burgers en schnitzels, maar kijken ook hoe wij dit verder kunnen uitbreiden."

Smaakvol, gezond en duurzaam!

Voor je gasten staat smaakvol eten natuurlijk centraal. Daarom werken wij bij ons assortiment groentendeeg nauw samen met gespecialiseerde partners en voedingstechnologen om zo de recepten te perfectioneren, zodat elke hap heerlijk smaakt. Door de productie in-house te houden, kunnen we direct reageren op feedback en zo ons assortiment blijven verbeteren. Elk product in de groentendeeglijn is zorgvuldig samengesteld om een vlezige, sappige bite te bieden. En het beste van alles? Ze zijn super eenvoudig toe te voegen aan het menu, zodat ook jij kunt inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige alternatieven.

Natuurlijk wil je dat jouw gasten genieten van de voordelen van groenten. Daarom vinden we het belangrijk dat ons groentendeegassortiment een 'clean label' heeft: zo min mogelijk ingrediënten en allemaal duidelijk herkenbaar. Verder streven wij ernaar om ons aanbod zo allergeenvrij mogelijk te maken, om het zo toegankelijk voor jouw gasten te maken. Zo zijn alle producten uit eigen productie volledig sojavrij. Voor alle informatie over allergenen kun je altijd terecht op de productpagina. Bovendien helpt de groentendeeglijn jouw aanbod te verduurzamen. Door de productie direct naar onze keuken te brengen, geeft dit ons volledige controle over de herkomst van onze ingrediënten. Het is een stap richting een groenere toekomst.

Een voortdurende ontwikkeling!

We zijn nog lang niet klaar met innoveren. "Wij zijn voortdurend aan het zoeken naar nieuwe grondstoffen voor het groentendeeg die het nóg lekkerder maken." geeft Gerrit aan. Onze visie is ambitieus: we streven ernaar om de grootste producent van vleesalternatieven voor de foodservice-industrie te worden. En dat betekent dat we voortdurend bezig zijn met het verbeteren en uitbreiden van ons assortiment. "Het is een voortdurende ontwikkeling," benadrukt Gerrit. We houden de veranderende behoeften en de mogelijkheden van partners in het oog om zo te blijven innoveren.