Auteur: Robin Nov 5, 2018

Van Gelder bekroond tot meest aantrekkelijke werkgever voor young professionals

RIDDERKERK – ‘Een oer-Hollands, maar hypermodern groente- en fruitbedrijf’. Zo wordt het familiebedrijf Van Gelder regelmatig omschreven. Afgelopen donderdag werd de daad bij het woord gevoegd door de maximale drie sterren te behalen tijdens de Hillenraad-SUB40.

De meest gerenommeerde ondernemingen uit de brede tuinbouwsector hadden zich verzameld bij het Space Business Innovation Center (SBIC) in Noordwijk voor de uitreiking van de SUB40-ranking. Dit is een lijst van de veertig meest aantrekkelijke tuinbouwondernemingen voor young professionals. De ranking vond plaats aan de hand van een sterrenwaardering. Uiteindelijk wist Van Gelder, als één van de slechts negen bedrijven, het maximale aantal van drie sterren in de wacht te slepen. Oftewel Van Gelder is woest aantrekkelijk voor professionals onder de veertig jaar.

“Ze zijn innovatief, sterk gericht op ontplooiing van hun medewerkers en hebben een bedrijfscultuur die past bij de visie en ideeën van young professionals”, aldus de jury bestaande uit tuinbouwprofessionals die allen jonger dan veertig jaar zijn en journalisten van buiten de tuinbouwsector.

Trots

“We zijn ontzettend trots dat we als Van Gelder bij de absolute top horen”, aldus Demis van Kouwen bedrijfsmanager bij de groente- en fruit groothandel die zelf ook tot de categorie young professionals onder de veertig jaar behoort. “We merken dat veel partijen, waaronder steeds meer professionals, geïnteresseerd zijn in wat we aan het doen zijn. Dat dit gevoel vandaag wordt bevestigd toont aan dat we op de goede weg zitten.”

Mechanisatie

Aan innovatie geen gebrek bij Van Gelder. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een splinternieuw pand van ca. 37.000 m2 dat gelegen is in Nieuw-Reijerwaard, het beoogd meest duurzame bedrijventerrein van Europa. Van Gelder voldoet in ieder geval aan deze ambitie doordat het nieuwe pand al tot de top vijf meest duurzame gebouwen van Nederland behoort. Maar er staat nog veel meer te gebeuren. “Hier werken we aan een primeur voor de sector”, vertelt van Kouwen. “In ons nieuwe pand wordt het magazijnproces nagenoeg volledig gemechaniseerd. Robots, shuttles en transportsystemen zorgen er straks voor dat de efficiëntie en doorloopsnelheid naar een veel hoger niveau gebracht worden, uniek in de foodindustrie. Hier komt ontzettend veel techniek en software bij kijken. Hierdoor worden we plots ook interessant voor een hele nieuwe groep professionals”, aldus de bedrijfsmanager.

Experience Center

Maar het blijft niet alleen bij een gemechaniseerd magazijnproces. Van Kouwen legt uit: “Aan de voorkant realiseren we een Experience Center. Hier krijgen bezoekers straks, naast het grootste assortiment aan groente en fruit, innovaties, teelttechnieken, trends en ontwikkelingen uit de sector gepresenteerd. Dit is straks dé plek voor chefs, restauranthouders, foodprofessionals, studenten en geïnteresseerden om geïnspireerd te worden door alles wat de wereld van verse groente en fruit te bieden heeft.”

Toekomst

Demis van Kouwen kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “We zitten in een tijd waar veranderingen elkaar snel opvolgen. Als je relevant wil blijven zal je hierin mee moeten gaan. Zo investeert Van Gelder niet alleen in het nieuwe pand, maar ook nadrukkelijk in andere vlakken zoals bijvoorbeeld e-commerce & IT. De komende jaren zullen we veel nieuwe professionals nodig hebben om de groei en ontwikkelingen bij te houden. Gelukkig laat de Hillenraad-SUB40 zien dat we een aantrekkelijke partij zijn voor deze groep”, lacht van Kouwen.

Laatste nieuwsberichten


Please select a blog.