Tappen uit de tapwand bij ‘t Taphuys

Nederland is een unieke horecabeleving rijker. Sinds kort heeft ’t Taphuys zijn deuren geopend in Tilburg en nog voor het eind van het jaar opent er ook een locatie het oude postkantoor in Arnhem met een tapwand van 150 biertaps met 40 verschillende soorten bieren en wijnen.

Hiermee hebben Paul van Boxtel en Martijn Lensing een uniek concept bedacht. Je betaalt voor de biertjes niet per glas, maar per centiliter. Je bepaalt dan ook zelf hoeveel je wilt. Zo kun je zelf bepalen of je even een slokje van een biertje wil proeven, of dat je voor een vol glas gaat. Betalen doe je met een pasje dat je tapgedrag registreert.

De tapwand is niet het enige onderdeel wat verfrissend is bij ’t Taphuys. De zaak in Tilburg ziet er van binnen schitterend uit. De muren en het plafond zijn stijlvol donkerblauw, evenals de leren barkrukken en stoelen. De goudkleurige lampen aan het plafond dansen langzaam van boven naar beneden. Met grote neonletters torent het logo hoog boven de taps uit. De glazen hangen ondersteboven bij de taps, klaar om gebruikt te worden. Alles ziet er gelikt en tiptop in orde uit.

Hoewel de naam ’t Taphuys misschien vooral doet denken aan bier, is dat niet het enige wat deze gloednieuwe stapperij te bieden heeft. Iedereen die de menukaart voor lunch, borrel en diner heeft gezien weet dat je lekker eten kunt bestellen. En niet zomaar lekker eten, maar ook echt goed eten.

Fotografie: Maurice Vinken

Alle gerechten worden bereid op houtskool in de Josper grill van de open keuken. Gerechten worden geserveerd op houten planken zodat je lekker kunt delen en er worden bijpassende sausjes geserveerd. De croques en sandwiches worden gemaakt van dikke plakken vers brood. Je kunt ervoor kiezen een heerlijk tomatensoepje en yoghurt met vers rood fruit erbij geserveerd te krijgen. Alles is supervers en er worden mooie combinaties gemaakt met verse groenten, kruiden en vlees.

Al met al is ’t Taphuys een absolute verrijking van de Tilburgse horeca. Tegen het einde van het jaar opent ook in Arnhem een vestiging in het oude postkantoor. Dit is een oud en groot pand wat ook ongetwijfeld omgetoverd wordt tot een stijlvolle grand café. In Tilburg leeft ’t Taphuys enorm en kent het café een vliegende start. Dat smaakt naar meer.

Andere interessante blogs