Auteur: Stefan Jan 10, 2023

Ontdek plantaardige alternatieven bij de Van Gelder Horecava stand

De Horecava is weer in volle gang. Dit jaar heeft Van Gelder op de eigen stand (nummer 08.118) uitgepakt met chefs van internationale, vernieuwende samenwerkingen binnen plantaardig eten. Dit zorgt voor een lekker gevarieerd aanbod aan innovatieve producten waar de chefs graag de bezoekers verrassen met heerlijk smaakvolle plantaardige alternatieven.

Jackfruit

Bij het Jackfruit kookeiland wordt gebruik gemaakt van onze nieuw geïntroduceerde assortiment jackfruit salades en sous-vide gegaarde producten. Daar laat de chef zien hoe bijvoorbeeld de jackfruit Mexicaans mix heerlijk kant en klaar gebruikt kan worden in gerechten. Zo gebruikt de chef het als topping voor nacho's dat een heerlijke en snel te serveren combinatie levert, maar geeft ook aan dat het perfect te gebruiken is in bijvoorbeeld taco's en tortilla's. "Het is echt gemaakt met oog op Mexicaanse gerechten en is daarbij heerlijk te gebruiken."

Daarnaast laat de chef de jackfruit salades proeven. "Alle producten die hier te proeven zijn worden gemaakt van de basisproducten die ook te koop zijn, maar voor de horeca is het toch wel een stuk makkelijker dat het ook serveer gereed te koop is. Dat neemt een groot deel voorbereidend werk weg en is gewoon een stuk sneller."

Tot slot benadrukt de chef het duurzaamheid aspect van het product. "Deze jackfruit komt uit Oeganda. Het groeit rond de evenaar en groeit daar zo veel dat iedereen wel een aantal bomen in de buurt heeft staan, maar het werd nog niet commercieel gebruikt." De productie is volledig van begin tot eind opgebouwd waardoor de jackfruit volledig traceerbaar is en de lokale families zeker zijn van een eerlijk en gegarandeerd inkomen.

Fava bonen

Bij het fava beans kookeiland kunt u de nieuwe sous-vide gegaarde mixen met fava bonen worden ervaren. Dit smaakvolle product uit Finland is rijk aan eiwitten en kan gebruikt worden in diverse vegetarische en veganistische gerechten. De Finse chef legt aan bezoekers uit dat zonder veel aanpassingen dit unieke ingrediënt al heerlijk tot zijn recht komt. Zo laat hij de bezoekers een fava bean lemon pasta en een sticky Korean fava bean rijst proeven en wijst de verpakkingen die voor hem op tafel liggen aan. Op de rijst en pasta na worden ook deze gerechtjes namelijk gemaakt met kant-en-klare mixen.

Short rib style

Bij het plant-based short rib style kookeiland krijgen bezoekers een licht gemarineerde variant van het volledig plantaardige product te proeven zodat iedereen kan ervaren dat dit kwaliteit product al heerlijk op zichzelf is. Bezoekers waren vooral verrast om de vlezige textuur. Daarbij benadrukken de Japanse chefs dat het plantaardige product perfect te gebruiken is in Aziatische, Mexicaanse en Italiaanse gerechten. Zo geven de chefs aan dat het onder andere lekker te gebruiken is in rijst-, noedel- en groentegerechten, of als een hartige toevoeging aan een frisse salade. Tot slot geeft één van de chefs aan dat gezondheid een belangrijk voordeel is van het product en dat het erg geschikt is te bieden aan gasten die een gezondere optie zoeken.

Waarom plantaardig?

Een terugkerend element bij de plantaardige gerechten van de verschillende kookeilanden bij Van Gelder is dat plantaardige ingrediënten smaakvol zijn én een lekkere vlezige textuur kunnen bieden. Daarnaast zijn ze toekomst georiënteerd en dragen bij aan belangrijke food trends op gebied van gezondheid en duurzaamheid. Daarbij bieden onze geleverde producten in een tijd van personeelstekort een gemakkelijke oplossing om plantaardige gerechten te bieden aan uw gasten. 

Ook geïnteresseerd in wat plantaardig voor jou kan betekenen? Kom ons ook bezoeken op Horecava bij de Van Gelder stand in hal 8 bij stand 118 (Stand nummer 08.118)!

Bekijk de sfeerimpressie!