Hoge Brix-waarde staat voor een goede kwaliteit

De Brix-waarde geeft heel simpel gezegd aan hoeveel opgeloste suikers een vloeistof bevat. Het is hierdoor een veel gebruikte methode om de kwaliteit van fruit en groenten te meten. Een hogere Brix-waarde duidt namelijk in het algemeen op een betere kwaliteit. Kenmerken van een hoge Brix-waarde zijn een betere houdbaarheid en een zoetere smaak.

Perssinaasappels

Waar veel van onze concullega’s Spaanse Navels uitleveren, kiest Van Gelder voor een mooie partij Zuid-Afrikaanse Valencia perssinaasappels. Simpelweg omdat de Valencia perssinaasappels een hogere Brix-waarde hebben. In vergelijking met Spaanse Navels bevatten deze Valencia perssinaasappels veel sap en zijn ze zoeter van smaak.

We tonen u hieronder het verschil aan tussen de Navels en Valencia’s op basis van de gemeten Brix-waarde op 1-12-2016.

Direct bij de bron

Dat Van Gelder de beschikking heeft over deze mooie partij perssinaasappels uit Zuid-Afrika is een typisch geval van direct bij de bron inkopen. Het direct bij de bron inkopen heeft verschillende voordelen. Zo onderhouden we nauw contact met onze telers en zijn we op de hoogte over ontwikkelingen en de beschikbaarheid. Daarnaast bouwen we een band op met onze telers en weten we wat we van elkaar kunnen verwachten. De onnodige schakels in de keten vallen weg, waardoor transparantie ontstaat. Door deze transparantie kunnen we een eerlijke prijs hanteren en kan er ook op bestelling geoogst worden. Hierdoor bent u altijd verzekerd van verse producten! Doordat we weten waar onze producten vandaan komen, weten we ook dat alles omtrent de voedselveiligheid, certificaten en personeel (sociaal plan) op orde is.

Andere interessante blogs