Auteur: Robin Apr 23, 2018

Van Gelder sponsort Koningsspelen CBS De Bongerd

RIDDERKERK – Het mocht dan nog wel een week duren voordat onze koning zijn 51ste verjaardag zou vieren. De kinderen van CBS De Bongerd hebben afgelopen vrijdag het feest al uitgebreid gevierd. Dit gebeurde tijdens de zesde editie van de Koningsspelen waar de ruim 230 Ridderkerkse kinderen volop aan het sporten, spelen en zweten waren.

De dag begon vrijdag met een warming-up waar alle leerlingen in één grote groep met leuke oefeningen, zang en dans werden voorbereid op de sportdag. Vervolgens vertrokken de in oranje geklede leerlingen in verschillende groepen naar meerdere workshops. Op een speelse manier kon er kennis gemaakt worden met leuke spelen en sporten zoals handbal, atletiek en korfbal. Eén van de workshops werd gegeven door Arie van Pelt, marketeer bij Van Gelder en selectiespeler bij korfbalvereniging KCR: “Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat sporten en bewegen ontzettend belangrijk is. Je blijft er niet alleen gezond door maar voelt je ook een stuk fitter. Daarnaast is het ontzettend leuk om met elkaar in teamverband bezig te zijn, ik hoop dat ik dat heb kunnen overdragen”.

Gezonde lunch

Voor de lunch kon er genoten worden van bananen, mandarijnen, appels en verse fruitsapjes. Dit alles werd gesponsord door Van Gelder groente & fruit. Demis van Kouwen, bedrijfsmanager bij Van Gelder, legt uit: “Wij proberen ons als bedrijf actief in te zetten om gezonde voeding te promoten. En juist voor kinderen is dit van groot belang. We kunnen ze vandaag leren dat je ook voor een appel kan kiezen als snack. Daarnaast is het ontzettend leuk om als Ridderkerks bedrijf de jeugd zo enthousiast te zien sporten, wij dragen dan graag ons steentje bij om de gezonde voeding op te pakken”. En dat de boodschap aanslaat laten een aantal kinderen direct zien, er worden verschillende vragen gesteld over fruit aan de medewerkers van Van Gelder die het lekkers staan uit te delen. “Ik heb me altijd al afgevraagd waarom bananen krom zijn, leuk om eindelijk het antwoord te weten” aldus één van de kinderen.


Sponsorloop

Na de lekkere versnapering had De Bongerd een grote sponsorloop georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel: Spieren voor Spieren. De hoge temperaturen en het felle zonnetje hielden de jonge sporters niet tegen om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De kinderen konden daardoor met een goed gevoel aan het weekend beginnen.

Laatste nieuwsberichten


Please select a blog.