Auteur: Arie Oct 24, 2019

Van Gelder introduceert exclusieve lijn met verticaal geteelde producten

RIDDERKERK – Vanaf heden zijn de eerste verticaal geteelde producten bij Van Gelder groenten & fruit te verkrijgen. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen Van Gelder en verticale teelt specialist PlantLab, waarmee gezamenlijk ingezet wordt op het zo duurzaam mogelijk telen én in de markt zetten van verse groenten met méér smaak en hoge voedingswaarden.

Van Gelder indoor

Om verticaal geteelde producten te vermarkten introduceert Van Gelder de nieuwe lijn 'Van Gelder Indoor'. Dit is een exclusief bij Van Gelder te verkrijgen lijn verse groenten met méér smaak en hoge voedingswaarden. Deze hoge kwaliteitsproducten worden ongeacht het seizoen of klimaat lokaal en extreem duurzaam geproduceerd met een constante kwaliteit en zeer hoog niveau van voedselveiligheid.

Bladgroenten en slasoorten

De eerste producten uit de lijn 'Van Gelder Indoor' zijn vanaf 24 oktober te verkrijgen: twee slamixen en vijf soorten bladgroenten. "We hebben bewust gekozen om te starten met de teelt van slasoorten en bladgroenten omdat deze producten momenteel grotendeels uit het buitenland worden geïmporteerd", aldus algemeen directeur Gerrit van Gelder. "Hiermee verkorten we de keten wat direct zorgt voor een transportbesparing", vervolgt de directeur trots.

Verticale teelt in Experience Center

Inmiddels zijn ook  de twee Plant Production Units (PPU's) van PlantLab in het Experience Center in Ridderkerk in gebruik genomen. Deze PPU's bieden inspiratie op het gebied van verticale teelt. "Hier starten we binnenkort in samenwerking met onze klanten de zoektocht naar nieuwe producten met bijzondere smaken", licht commercieel directeur Anton van Gelder toe. "De vraag van onze klanten in deze zoektocht is leidend. Samen met hen gaan we proeftelen. OP deze manier blijven we ons onderscheiden met exclusieve- en kwaliteitsproducten", vervolgt Anton van Gelder. 

Laatste nieuwsberichten


Please select a blog.