Auteur: Robin Jan 31, 2019

Van Gelder groente & fruit en PlantLab Groep starten samenwerking verticale teelt

RIDDERKERK – AGF-leverancier Van Gelder groente & fruit en verticale teeltspecialist PlantLab zijn een samenwerking aangegaan om diverse soorten verse groenten te produceren in PlantLab’s volledig gecontroleerde Plant Productie Units (PPU’s). In het Experience Center van het nieuwe bedrijfspand, wat in het teken staat van kennisdeling, innovatie en beleving, gaat Van Gelder exclusieve groenten produceren in twee door PlantLab speciaal ontwikkelde Experience PPU’s. Daarnaast zal PlantLab ook op haar eigen productie locatie op grote schaal groenten produceren waarmee chef-koks uit de klantenkring van Van Gelder hun gasten culinair kunnen verrassen.

Meer groenten op het bord

“Iedereen is tegenwoordig bezig met gezond eten, maar daar zijn we bij Van Gelder al veel langer mee bezig. Sinds 2011 zetten we hier vol op in en dit vormt ook een van de uitgangspunten voor onze nieuwbouwlocatie”, aldus algemeen directeur Gerrit van Gelder. “Samen met onze telers, leveranciers en partners hebben we de taak om ervoor te zorgen dat de producten die we afleveren goed, gezond en vers zijn. Dat betekent ook dat we continu op zoek zijn naar producten met méér smaak en een hogere voedingswaarde.” Gerrit van Gelder vervolgt: “Tijdens deze zoektocht zijn we in aanraking gekomen met verticale teelt, waarbij we in PlantLab een geschikte partner hebben gevonden.”

Verticale teelt door PlantLab

Verticale teelt is een nieuwe methode waarmee gewassen in meerdere lagen boven elkaar geteeld worden in een volledig gesloten teeltomgeving. “In de Plant Production Units van PlantLab noemen we dit Plant Paradise®; de optimale teelt omstandigheden voor uiterst smaakvolle en voedingsrijke groenten”, aldus Ard Reijtenbagh van PlantLab. Deze verse producten worden ongeacht het seizoen of klimaat dicht bij de afnemer en consument geproduceerd. Ard Reijtenbagh vertelt: “Hierdoor verminderen we uitstoot van CO2 in transport en afval in de productieketen. Daarnaast oogsten we het product pas wanneer het rijp en op smaak is. Ook is het product van PlantLab vrij van pesticiden en reduceren we het watergebruik in de productie tot wel 95%.” Deze lokale en duurzame manier van groente produceren past precies in de duurzaamheidsdoelen van het nieuwe bedrijfspand van Van Gelder.

Samenwerking

Met deze samenwerking zetten Van Gelder en PlantLab gezamenlijk in op het zo duurzaam mogelijk telen én in de markt zetten van verse groenten met méér smaak, rijk aan voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen en met een constant en zeer hoog niveau van voedselveiligheid. Daarnaast wordt vol ingezet op productvernieuwing en innovatie in het Experience Center in Ridderkerk waar de twee Experience PPU’s inspiratie bieden op gebied van verticale teelt, nieuwe producten, nieuwe smaken en groenten met hogere voedingswaarden.

Gerrit van Gelder vertelt enthousiast: “In samenspraak met onze klanten gaan we op zoek naar nieuwe producten, met nieuwe bijzondere smaken. Op deze manier kunnen we ons onderscheiden met exclusieve- en kwaliteitsproducten. PlantLab werkt met ons samen op het gebied van productie, product-innovatie, technologie, software en teeltrecepturen.” Ard Reijtenbagh van PlantLab vult Gerrit aan: “Het is daarbij van enorm belang om in contact te staan met de markt, wat we onder andere invullen door onze samenwerking met Van Gelder.”

Bekijk het Experience Center met eigen ogen

Laatste nieuwsberichten


Please select a blog.