Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022

RIDDERKERK - Van Gelder groente en fruit is de winnaar van de 37ste editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs. Dit is gisteravond bekend gemaakt tijdens de feestelijke Award Ceremony in de Rotterdamse Citrusveiling. Van Gelder volgt hiermee winnaar Kim Tchai uit 2019 op en de belangrijkste ondernemersprijs van de metropool Rotterdam, blijft in de gemeente Ridderkerk. Algemeen directeur Gerrit van Gelder ontving de prestigieuze prijs uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De spanning werd hoog opgevoerd door presentatrice Fidan Ekiz tijdens de Award Ceremony met internationale allure, waarbij de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs het sluitstuk was. Nadat de Nieuwe Heldenprijs bekend was gemaakt steeg de spanning tot grote hoogte. Met tromgeroffel, rookmachines en confetti-kanonnen werd Van Gelder uiteindelijk als winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs aangekondigd en in de spotlights gezet. Directeur Gerrit van Gelder kreeg de award overhandigd door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Het groente en fruitbedrijf mag een jaar lang de titel ‘beste ondernemer van de metropool Rotterdam’ dragen. Met Coolblue, Quooker en Schmidt Zeevis heeft de Rotterdamse Ondernemersprijs illustere winnaars en daar voegt Van Gelder zich nu aan toe.

Van Gelder is verheugd met het winnen van de prijs: ‘’Uit een recordaantal aanmeldingen (meer dan honderd) zijn drie finalisten geselecteerd door de jury, waar Van Gelder er één van was. Ondernemer-schap viert duidelijk hoogtij in Rotterdam en dan moet je van goede huizen komen wil je de beste zijn. Ampelmann en Yource zijn beide ook sterke ondernemingen, die net als Van Gelder een prijzenswaardige groei hebben doorgemaakt’’, is Van Gelder lovend over de mede-finalisten. Burgemeester Aboutaleb noemt Van Gelder een voorbeeld van grensverleggend en toonaangevend ondernemerschap.

“Alle drie de bedrijven vielen op omdat zij op eigen wijze een bijzondere ontwikkeling doormaakten, waardoor zij niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst succesvol kunnen zijn’’, aldus het juryrapport. Het woord ‘duurzaamheid’ klinkt door in alles wat Van Gelder doet en zo maakt het familiebedrijf ook serieus werk van de toekomst. Bovendien is Van Gelder een gezond bedrijf en goed voorbereid op de toekomst.

Leen, Jan, Gerrit en Anton van Gelder met de Rotterdamse Ondernemersprijs.

“Het winnen is de kers op de taart en geeft ons bedrijf wel een enorme boost. Het maakt ons trots op wat we met elkaar bereikt hebben,’’ blikt Van Gelder terug. ‘’Erkenning en succes moet je vieren als ondernemer. Deze prijs is een waardering voor ons bedrijf en alle medewerkers.’’

Een groot aantal medewerkers was samen met de familie Van Gelder aanwezig in de Citrusveilig om bij deze belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf aanwezig te zijn.