Fotoreportage: bouwplaats in beeld

De ruwbouw nadert zijn voltooiing. Het lijkt daardoor vanaf de buitenkant of de bouw niet meer zo hard gaat, maar niets is minder waar. Veel werkzaamheden zijn naar binnen verplaatst. Zo wordt er momenteel de eerste hand gelegd aan de mechanisatie, worden de kantoren langzaam zichtbaar, verschijnen er verschillende productieruimtes en wordt alle benodigde techniek aangelegd.

Op 1 augustus is Vanderlande begonnen met het realiseren van de mechanisatie. Van Gelder laat in haar nieuwe pand een shuttlesysteem installeren dat uniek is in de foodindustrie. De producten zullen naar de mensen komen in plaats van andersom. In het hoogbouwmagazijn is een start gemaakt met de staalconstructie van het palletmagazijn. Hier worden straks duizenden pallets opgeslagen in torens van 20 meter hoog.

Op de tweede verdieping komen de productieruimtes. Momenteel wordt hier nog hard gewerkt aan de koelinstallaties en binnenkort worden de vloeren gestort. Het groenafval vanuit het snijproces wordt door middel van een watersysteem afgevoerd, gescheiden en vermalen. Dit restproduct wordt volledig hergebruikt en wordt onder andere gebruikt voor energieopwekking. Hiermee verduurzamen we het totale proces van begin tot het eind.

Ook de nieuwe high-care keuken krijgt al vorm. Ten opzichte van ons huidige pand zal de high-care keuken meer vierkante meters aan ruimte krijgen om producten met maximale hygiëne en langere houdbaarheid te produceren.

In het nieuwe pand is veel, heel veel techniek nodig om alles goed te kunnen laten draaien. Zo moeten de enorme oppervlaktes gekoeld worden, is er op alle plaatsen voldoende stroom nodig en worden de sprinklerinstallaties ook al aangelegd. Zo wordt er boven het beloopbaar plafond heel veel techniek aangelegd voor onder andere de koelinstallaties.

Bekijk ook de volgende fotoreportage

Laatste bouwupdates


Please select a blog.