Auteur: Arie Nov 12, 2018

AGF-leverancier Van Gelder groente & fruit kiest voor glasvezel en dataopslag van Eurofiber en Dataplace

Maarssen, 12 november 2018 – Eurofiber gaat de nieuwbouwlocatie van AGF- leverancier Van Gelder groente & fruit voorzien van een compleet glasvezelnetwerk. Zusteronderneming Dataplace gaat de dataopslag verzorgen.

Van Gelder groente & fruit is de laatste jaren gegroeid als kool. Om alle activiteiten goed te kunnen uitoefenen, verhuizen ze eind 2019 naar een nieuwe locatie. De nieuwbouwlocatie vormt de entree van het kersverse bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk, het meest duurzame bedrijventerrein van Europa. Op de locatie waar vroeger tuinders hun groenten teelden – ook Leen van Gelder sr. verbouwde er zijn spruiten – wordt nu een nieuw multifunctioneel bedrijfspand gerealiseerd. Naast faciliteiten voor het telen, verpakken, bewerken, bewaren en transporteren van groenten en fruit, voorziet het nieuwe pand in een food experience center. Hier wordt op een bijzondere manier kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid met klanten en partners gedeeld.

Bedrijfszekerheid

Om deze ambities waar te maken ontstond ook de behoefte aan een toekomstvast digitaal netwerk. Van Gelder heeft gekozen voor glasvezel en internet van Eurofiber en dataopslag van zusteronderneming Dataplace. Demis van Kouwen, bedrijfsmanager van Van Gelder: ‘In onze nieuwbouwplannen speelt connectiviteit een belangrijke rol. Verbindingen met het internet en het datacentrum zijn cruciaal. Zeker als straks het magazijnproces verregaand is gemechaniseerd is dit enorm belangrijk. We hebben gekozen voor de oplossing van Eurofiber omdat we met hen een volledig redundant, geografisch gescheiden glasvezelnetwerk hebben opgezet. Op deze manier kan beschikbaarheid tot het hoogste niveau worden gegarandeerd, zowel naar het internet als naar het datacentrum van Dataplace. Hiermee vergroten we onze bedrijfszekerheid en dat is met de korte doorlooptijden in ons bedrijf essentieel.’

Met de aanleg van het glasvezelnetwerk voor Van Gelder heeft Eurofiber het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard ook meteen digitaal ontsloten voor andere bedrijven die er zich gaan vestigen.

Laatste nieuwsberichten


Please select a blog.