Tessa®

Gala x Pink Rose

Wist je dat?

  • De Tessa® is een Nederlandse appel 
  • De Tessa® is pas sinds November 2021 verkrijgbaar
  • Deze merkappel wordt duurzaam gekweekt

Geschiedenis

De Tessa® is een redelijk nieuwe appel die pas in 2021 voor het eerst op de markt is verschenen. Het is ook een Nederlandse appel die ontstaan is door het kruisen van de Gala en de Pink Rose. De Tessa® appel heeft een heerlijk sappige volzoete smaak en een stevige structuur. De naam Tessa is afgeleid van de naam Theresia, die weer is afgeleid van het Griekse woord 'theros'. Theros betekend warmte, zomer en oogst. De Tessa® heeft ook een mooie rode kleur, die wordt versterkt door het tempratuurverschil in september. Wanneer de nachten koel zijn en de dagen zonnig, wordt de appel mooi rood.

Appels bij Van Gelder

Van Gelder heeft veel verschillende appels. We hebben niet alleen verschillende appelsoorten zoals Elstar, Jonagold en Kanzi, maar ook verschillende verwerkte appels! Bij Van Gelder zijn hele appels te koop, maar ook geschilde appels, in blokjes gehakte appels, appelschijfjes en gedroogde appel verkrijgbaar.

Schoolopdracht

De Tessa® is een duurzaam gekweekte appel. Wat betekent dit?

A). De Tessa® is beter voor het milieu dan andere appels

B). De Tessa® is goedkoper dan andere appels

C). De Tessa® is gezonder dan andere appels

Onze boomgaard

Deze appel groeit in de boomgaard van Van Gelder. In deze boomgaard groeien 22 verschillende soorten appels, peren en pruimen! Het fruit uit de boomgaard wordt het najaar geoogst door kinderen uit de omgeving, die er een lekkere smoothie van kunnen maken in het Experience Center. Het overgebleven fruit wordt na het oogsten verkocht of verwerkt in het proefcentrum van het Experience Center. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral een keer langs!