Reine Victoria

Wist je dat?

  • De Reine Victoria is één van de populairste pruimen in Nederland
  • Deze pruim is ontdekt in Engeland, maar wij gebruiken de Franse naam
  • De pruimenboom is erg makkelijk te onderhouden

Geschiedenis

Over de ontdekking van de Reine Victoria pruimen is niet veel bekend. Deze pruimensoort komt uit Sussex in England en is vernoemd naar de Engelse koningin Victoria. In 1844 is de pruim in Zweden voor het eerst in de handel gebracht door meneer Denyer. De pruimen werden toen verkocht onder de naam Denyer's Victoria. In Nederland worden de pruimen verkocht onder de Franse naam 'Reine Victoria' wat 'Koningin Victoria' betekend. Het zijn ovale pruimen met een roodachtige schil en een zoete en iets zure smaak.

Pruimen bij Van Gelder

Bij Van Gelder hebben we verschillende pruimen. We hebben niet alleen verschillende pruimensoorten zoals Mirabel, Reine Victoria en Anna Spath maar ook verschillende verwerkte pruimen! Bij Van Gelder zijn hele pruimen te koop, maar ook pruimen zonder pit en fruitpuree van pruimen.

Schoolopdracht

Wat is een kenmerk van de Reine Victoria-pruim?

A) Blauwe schil

B) Groen vruchtvlees

C) Ovale vorm

Onze boomgaard

Deze pruim groeit in de boomgaard van Van Gelder. In deze boomgaard groeien 22 verschillende soorten appels, peren en pruimen! Het fruit uit de boomgaard wordt het najaar geoogst door kinderen uit de omgeving, die er een lekkere smoothie van kunnen maken in het Experience Center. Het overgebleven fruit wordt na het oogsten verkocht of verwerkt in het proefcentrum van het Experience Center. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral een keer langs!