Reine Claude

Wist je dat?

  • Deze pruimen soort is vernoemt naar een Franse koningin
  • De Reine Claude is in tegenstelling tot veel andere pruimen rond
  • Reine Claude pruimen zijn erg populair voor limonadesiroop

Geschiedenis

De Reine Claude is een oude pruimensoort uit Frankrijk die teruggaat tot de 16e eeuw. Het is een ronde, groene pruim met een heerlijke zoete en honingachtige smaak. De Reine Claude heeft verschillende varianten, de bekendste hiervan zijn de Reine Claude d'Althann, de Reine Claude d'Oullins en de Reine Claude Verte. De Reine Claude is vernoemt naar koningin Claude, de vrouw van koning Frans I van Frankrijk. 'Reine' betekend in het Frans 'Koningin'.

Pruimen bij Van Gelder

Bij Van Gelder hebben we verschillende pruimen. We hebben niet alleen verschillende pruimensoorten zoals Mirabel, Reine Victoria en Anna Spath maar ook verschillende verwerkte pruimen! Bij Van Gelder zijn hele pruimen te koop, maar ook pruimen zonder pit en fruitpuree van pruimen.

Schoolopdracht

Wat voor soort fruit is de Reine Claude?

A) Sinaasappel

B) Pruim

C) Aardbei

Onze boomgaard

Deze pruim groeit in de boomgaard van Van Gelder. In deze boomgaard groeien 22 verschillende soorten appels, peren en pruimen! Het fruit uit de boomgaard wordt het najaar geoogst door kinderen uit de omgeving, die er een lekkere smoothie van kunnen maken in het Experience Center. Het overgebleven fruit wordt na het oogsten verkocht of verwerkt in het proefcentrum van het Experience Center. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral een keer langs!