Mirabel

Mirabelle de Nancy 

Wist je dat?

  • De Mirabel is een zeer oude Franse pruimensoort en staat ook wel bekend als de 'Perzikpruim'
  • Deze pruimensoort komt van nature voor in Nederland
  • De Mirabelle de Nancy heeft een kort bloeiseizoen van een paar weken

Geschiedenis

De Mirabelle de Nancy is een heel oud pruimenras. Deze gaat vermoedelijk wel terug tot en met de 16e eeuw. Oorspronkelijk komt de Mirabel uit Azië en is vermoedelijk via het Midden-Oosten in Frankrijk belandt. Nadat de Mirabel in Frankrijk was aangekomen is deze in de stad Nancy opgedoken. Vandaar de naam Mirabelle de Nancy (Mirabel van Nancy). De Mirabelle de Nancy heeft een zoete smaak met een sappig vruchtvlees.

Pruimen bij Van Gelder

Bij Van Gelder hebben we verschillende pruimen. We hebben niet alleen verschillende pruimensoorten zoals Mirabel, Reine Victoria en Anna Spath maar ook verschillende verwerkte pruimen! Bij Van Gelder zijn hele pruimen te koop, maar ook pruimen zonder pit en fruitpuree van pruimen.

Schoolopdracht

Hoe smaakt een Mirabel?

A). Zoet sappig

B). Fris zuur

C). Licht bitter

Onze boomgaard

Deze pruim groeit in de boomgaard van Van Gelder. In deze boomgaard groeien 22 verschillende soorten appels, peren en pruimen! Het fruit uit de boomgaard wordt het najaar geoogst door kinderen uit de omgeving, die er een lekkere smoothie van kunnen maken in het Experience Center. Het overgebleven fruit wordt na het oogsten verkocht of verwerkt in het proefcentrum van het Experience Center. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral een keer langs!