Uit het oog maar niet uit het hart

Horecatijgers, chefs, kroegbazen, inkopers en iedereen die in de horeca werkt,

Het doet pijn. Zonnig lenteweer maar lege terrassen en geen leven in de restaurants, hotels en eetcafés. De overleefmodus staat aan. Schrijnende verhalen uit de horeca bereiken ons dagelijks. Het liefst willen we jullie allemaal persoonlijk moed inspreken en vertellen wat jullie voor ons betekenen. Er staat ons de komende weken weer veel te wachten. De horeca heeft een uitgedroogde keel, maar het water staat aan de lippen. Nog maar nauwelijks bekomen van de acute stilval was er een stille hoop op het voorzichtig weer openen van de horecadeuren.

Deze hoop zit in een afgeremd tempo na de persconferentie van premier Rutte gisteravond. Geen duidelijkheid over wat er straks wel of niet mag omtrent 1,5 meter in de horeca. Wij zien ook dat jullie het heel erg moeilijk krijgen. In deze tijd waarin alles anders is en wij al meer dan een maand bij de meeste geen groente en fruit kunnen bezorgen en jullie geen borden uitserveren en geen glazen ophalen ontstaat er nu stille paniek. Nederland telt 400.000 hardwerkende mannen en vrouwen in de horeca. Van Gelder kan écht niet zonder jullie. Daarom behalve opnieuw een woord van medeleven nu ook een oproep naar onze minister-president. Wij vinden het jammer dat u de moeite niet nam de horeca bij naam te noemen. Voor al onze klanten en heel de horeca vragen wij u om een stip aan de horizon.

Naar iedereen die smacht naar zijn favoriete gerecht of naar een koud drankje, houd vol en houd moed, maar weet. Ons hart klopt door voor jullie.

En bovendien beterschap voor de zieken. Niemand heeft voor dit virus gekozen. Wij spreken daarom onze waardering uit voor de mensen die namens ons allemaal die crisis bestrijden in de zorg. Heel voorzichtig lijkt dat de goede kant op te gaan. Het hart hieronder is een klein gebaar voor grote daden.

❤️

Hoop en verdriet gaan hand in hand.
Samen overwinnen we corona.