Karmozijn stoofpeer

Karmozijn is een erg mooie stoofpeer door de gekleurde rode vlekken in het vruchtvlees. Het verrassende van deze stoofpeer is dat hij ook rauw ‘als appel’ te eten is. De smaak is licht zuur. Karmozijn komt van Hollandse bodem en is een kruising van een handpeer, bloedpeer en een oude stoofpeer.

Veelzijdige stoofpeer

Naast het mooie uiterlijk is de Karmozijn stoofpeer ook nog eens enorm veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op. Het mooie is dat het nog eens heel erg eenvoudig is! De Karmozijn stoofpeer is namelijk na 15 minuten stoven al gaar! Dit maakt de stoofpeer zeer geschikt voor jam, ovenschotels en perenmoes. We geven u een aantal mogelijke bereidingswijzen.

Probeer eens uit!

Een aantal erg simpele maar wel lekkere bereidingen zijn:

  1. Gestoofd: 15 minuten koken met 20% suiker.
  2. Perenmoes: 25 minuten koken met 20% suiker.
  3. Garnering: Ronde plakken in schijven met citroensap besprenkelen.
  4. Jam: Geleisuiker toevoegen en eventueel citroensap.

Karmozijn ovenschotel

De Karmozijn is daarnaast ook uiterst geschikt voor een ovenschotel.

Ovenschotel: Peremootjes in een schotel. Toevoegen: iets water, 20% suiker en kaneel. Vervolgens kort stoven. Voor gebruik warme vanillepudding over de gestoofde peren heen gieten.

Tip: De ovenschotel is ook als koud gerecht erg lekker om te serveren!

Experimenteren

De karmozijn stoofpeer kan natuurlijk nog op heel veel andere manieren gebruikt worden in gerechten. Ontdek het zelf en experimenteer. Wij zijn erg benieuwd naar jullie zelf verzonnen creaties en zien deze dan graag een keer voorbij komen. Bijvoorbeeld op Twitter met vermelding van @VanGelderNL.

Andere interessante blogs