K(n)oolra(a)p(bi)

Het blijft verwarrend. Koolraap, Knolraap of koolrabi. Wat bedoelt u nou eigenlijk? Ze zijn nog alle drie rondvormig ook. Maar wat is nu wat? En wat zijn de verschillen?

Knolraap (Meiraap)

Knolraapjes zijn radijsachtige groenten die vaak worden verward met koolraap. Ze zijn ook lichtpaars gekleurd en groeien ook onder de grond, maar zijn veel kleiner. De smaak is ook totaal niet vergelijkbaar. Knolraapjes zijn namelijk fris en lichtpittig. Het wordt ook wel meiraap of meiknol genoemd omdat het een echte lentegroente is.

Seizoen knolraap (meiraap)

Knolraap (meiraap) is van april tot en met november beschikbaar van Nederlandse bodem.

Koolraap

Koolraap is een grote knol die behoort tot de familie van de kolen. Vandaar koolraap. Van buiten zijn ze meestal paarsgelig en van binnen zijn ze vaal geel. Het heeft de grootte van een knolselderij en smaakt zoetig. De smaak is vergelijkbaar met pastinaak en het is een typische wintergroente.

Seizoen koolraap

Koolraap is van oktober tot en met maart beschikbaar van Nederlandse bodem.

Koolrabi

Koolrabi groeit boven de grond en heeft een lichtgroene kleur. De lange stengels en bladeren zijn ook te gebruiken in gerechten. Je kunt het zowel rauw als gegaard eten. Rauw doet het denken aan een pittige variant van bleekselderij terwijl het gekookt bijna de smaak van bloemkool heeft.

Seizoen koolrabi:

Koolrabi is van mei tot en met oktober beschikbaar van Nederlandse bodem.

Andere interessante blogs